Ambulant Woonbegeleider team Rotterdam Centrum

Wat je doet
Als Woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor een caseload van een aantal deelnemers die je individueel begeleid in een traject. Dit traject richt zich op verschillende leefgebieden zoals huisvesting, financiën, psychische gesteldheid, verslaving, netwerk versterking en de dagbesteding.
Je bent de coördinator van de case en regisseert tussen alle betrokken ketenpartners waar nodig. Binnen je functie onderscheiden we verder een aantal rollen: praktisch meehelpend ( waarbij je aansluit bij de deelnemer), overstijgend coördinerend en versterkend activerend.
 
Je bent in staat tot het winnen van vertrouwen, je kan praktisch aanpakken en kan goed prioriteren.
Tevens ben je in staat goed met je deelnemer te werken aan heldere doelformulering. Vanuit de herstel methode sta je naast en achter je deelnemer. En ben jij in staat te activeren en mee te denken in oplossingen. Voor het product ben je natuurlijk ook verantwoordelijk voor het uitwerken van je eigen rapportages en de bijbehorende administratie. Kortom een prachtig veelzijdige inhoudelijke functie waarbij je op een verantwoordelijke wijze het verschil kunt maken.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening;
  • Kennis van psychiatrie, verslaving en/of (l)vb, affiniteit met schuldenproblematiek en met zorgmijding;
  • Je hebt ervaring met multi-problem problematiek;
  • Je hebt vaker in een multidisciplinair team gefunctioneerd, bij voorkeur vanuit een eindverantwoordelijke rol;
  • Zelfstandig, flexibel, initiatief- en vindingrijk, overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, relativerend vermogen, tactvol en je kunt daadkrachtig handelen;
  • Je bent voldoende creatief om eventuele crisissen het hoofd te bieden en je bent in staat om de meeste besluiten zelfstandig te nemen;
  • Deelname aan het weekendteam is een vereiste;
  • Omdat het een ambulante functie betreft dien je voldoende mobiel te zijn.

We verwachten dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven.
 
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies. De kosten hiervoor worden vergoed.

Arbeidsvoorwaarden
Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft.
 
Het salaris wordt ontleend aan de CAO Sociaal Werk, schaal 8 (tussen de €2.627,- en de €3.742,- bruto per maand). Daarnaast krijg je de beschikking over een individueel keuzebudget (waaronder je vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering) en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid.

De arbeidsduur van je contract is bespreekbaar (tussen de 24 en 36 uur per week).

Afdelingsinformatie
Team Ambulant Centrum Noord werkt in het gebied Rotterdam Centrum, Noord en Oude Noorden, Middelland, Spangen, Blijdorp, Coolhaven, Delfshaven, Bergploder, Schiebroek, Hillegersberg en Overschie.

Dit enthousiaste team werkt volgens de herstelgerichte methodiek, is er een zeer goede onderlinge werkverhouding en alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en specialisme. Medewerkers zijn wijkgericht en focussen zich op goede samenwerking met wijkteams en overlegorganen ten dienste van onze deelnemers.

De standplaats is Coolhaven 118 en de Spanjaardstraat 11 te Rotterdam. Daar zijn flex-werkplekken aanwezig, tevens worden er de teamvergaderingen en de teamkrachtbesprekingen gehouden.

Het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Het RZW
Regio Rijnmond Zuidwest (RZW) is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) van het Leger des Heils. Wij werken vanuit de gedachte dat iedereen die in Rotterdam en omgeving een beroep op ons doet recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. De basis van dit werk is gelegen in het Evangelie van Jezus Christus. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk willen we gerichte zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele cliënt.
Het RZW werkt intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewoners-organisaties en overige belangrijke partijen.

Lijkt dit je wat?
Interesse? Wacht dan niet langer en solliciteer voor 28 februari a.s. via de solliciteerbutton. Graag ontvangen we van jou de volgende documenten:
- Je cv
- Je motivatie voor dit werk
 
Conform ons werving- en selectiebeleid hebben interne kandidaten voorrang.

Contactpersoon en informatie
Voor informatie kun je contact opnemen met Alisa Kuijken-Martic, Teammanager Ambulant Centrum Noord, op telefoonnummer: 06-23063162.