Afdelingsmanager Laagdrempelige Opvang in Utrecht (36 uur p/w)

Als afdelingsmanager LDO ben je in eerste instantie gericht op het realiseren van kwalitatieve zorg voor de bewoners. Je zorgt voor een professionele en prettige werkomgeving voor de medewerkers. Je ziet kansen, signaleert problemen en speelt hier op een juiste manier op in. Je stelt doelen op voor de afdeling en elke individuele medewerker (ongeveer 15 medewerkers op MBO en HBO niveau) om professionaliteit en deskundigheid te vergroten. Je zet concrete stappen om jouw visie uit te werken.
Je hebt een proactieve rol in het onderhouden van het contact met de buurt. Ook komt het voor dat je gevraagd wordt verantwoordelijkheid te dragen voor locatie-overstijgende projecten binnen de werkeenheid Leger des Heils Midden Nederland.
 

  • een afgeronde relevante HBO opleiding, aangevuld met een managementopleiding; 
  • minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende functie;
  • een stevige persoonlijkheid, die resultaatgerichtheid combineert met een coachende stijl van leidinggeven;
  • kennis van psychiatrie en/of verslavingszorg, maar bovenal passie voor de bewoners binnen de LDO;
  • visie om het team mee te nemen om de zorg voor deze bewoners verder vorm te geven.
  • je hebt een christelijke geloofsovertuiging en je kunt de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.

Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons ook. Wij beiden je werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je veel kunt leren.

Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 10, min. €3.076,- en max. €4.420,- bij een fulltime dienstverband (36 uur) van de CAO Sociaal Werk. Bij deze CAO hoort een eindejaaruitkering van 8,3%. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en bieden we je een pakket aan aanvullende arbeidsvoorwaarden, waarin je zelf keuzes mag maken. Bij een wederzijds positieve klik bieden wij je eerst een bepaalde tijd contract aan voor een jaar, met de mogelijkheid om deze later om te zetten in onbepaalde tijd.

Het Leger des Heils Midden Nederland is een werkeenheid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). Het is een professionele, flexibele en praktisch ingestelde organisatie. Bij het Leger des Heils Midden Nederland werken circa 750 medewerkers die zich dagelijks gedreven en vasthoudend op een cliënt- en belevingsgerichte wijze inzetten. Hierbij hebben wij de focus op mensen bij wie zich op meerdere leefgebieden problemen voordoen en die geïsoleerd zijn geraakt: mensen zonder helper. Onze hulp en ondersteuning is gericht op het herstel van het gewone leven.

De locatie Laagdrempelige Opvang (LDO) is onderdeel van het Leger des Heils Midden-Nederland. De LDO is een 24-uurs woonvoorziening waarvan uit wij opvang en begeleiding bieden aan 60 personen die uit een situatie van dakloosheid zijn gekomen. Deze begeleiding is gericht op herstel van het normale leven, waarbij we de cliënt helpen om de regie terug te krijgen. Cliënten doorlopen een traject van gemiddeld 6-8 maanden. In deze maanden werkt de cliënt aan tien leefgebieden (zoals financiën en dagbesteding). Het vinden van stabiele huisvesting is daarbij prioriteit.
 

Je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae zien wij graag uiterlijk 8 april tegemoet via de knop "solliciteer online” hieronder. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinier Dijkstra (Regiomanager Utrecht Stad) op 06 50 03 46 68.

Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten voorrang.