Medewerkers aan het woord

Martijn van der Zande (34) werkt bij het Jeugdhuis in Veendam.
Martijn van der Zande (34)is pedagogisch medewerker bij het Leger des Heils in Veendam.  Het Leger vangt hier kinderen en jongeren op die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen.  Het Leger des Heils past goed bij mij. Want bij het Leger kan ik veel van mezelf kwijt in het werk. Ik ervaar veel vrijheid en mogelijkheden. Niet alleen met muziek maar ook in de hulpverleningstrajecten.

Egbert Oostra, hoofd inkoop en aanbesteding
“Bij het Leger des Heils werk ik voor mensen, niet voor cijfers.” Dat maakt het verschil voor Egbert. “In de profit-sector gaan veel onderhandelingen over meer en meer. Dat materialistische gaf mij geen voldoe­ning meer. Het contact met mensen en het zoeken naar win-winsituaties, dat trekt mij.”

Edu Koan (56) werkt bij Bij Bosshardt buurtsteunpunt in Heerhugowaard
“Wij gaan vaak een stapje verder met mensen dan andere organisaties. Edu Koan (56) was jarenlang als jongerenwerker in Amsterdam Noord te vinden. Hij stuurde twee jongerencentra aan, die allerlei activiteiten organiseerden. In 2003 ging hij voor het Leger des Heils werken en zette hij samen met collega’s het Dienstenbureau Schiphol op.

Paul Remigius (25), ambulant woonbegeleider
Opa en oma waren officier, zijn ouders heilssoldaat. Paul Remigius kreeg het Leger des Heils met de paplepel ingegoten. Voor de ambulant woonbegeleider voelt de organisatie heel vertrouwd.“

Chantal Maas, Internationale Ontwikkeling & Samenwerking.
"Na drie jaar was ik die cijfertjes zo zat dat ik verlangde naar iets anders. In die tijd begon ik me ook steeds meer bezig te houden met mijn geloof. Ik zocht daarom naar een christelijke werkgever."

Ferdinand van de Velde (32) is manager van het Instroomhuis
Ferdinand van de Velde (32) is manager van het Instroomhuis, een dagopvang voor verslaafde daklozen aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam. Tijdens een gebed liet God hem zien welke carrièrekeus hij moest maken: een baan tussen verslaafden bij het Leger des Heils.

Frank Janse (34) is unit-manager Minnesota

Terug